Thursday, March 22, 2018

Kastard Jagung

KASTARD JAGUNG

BAHAN BAHAN
1 CAWAN TEPUNG KASTARD
2 CAWAN SUSU CAIR
1 1/2 CAWAN AIR
3/4 CAWAN GULA (+/-)
1 TIN JAGUNG MANIS (CREAMY)
SECUBT GARAM HALUS
1 SUDU BESAR BUTTER *

CARANYA
SEDIAKAN PERIUK MASUKKAN SEMUA BAHAN DI ATAS KECUALI BUTTER
KACAU ATAS API YANG SEDERHANA SEHINGGA HAMPIR LIKAT MASUKKAN 1 SUDU BUTTER.
KACAU LAGI SEHINGGA LIKAT DAN BERKILAT
SETELAH BERKILAT MASUKKAN KE DALAM ACUAN ATAU LOYANG.
SEJUKKAN.. SIAP UNTUK DIHIDANGKAN

SELAMAT MENCUBA .
REEN KHAN SHARIFF

No comments:

Pulut Mangga Thailand

Pulut Mangga Thailand Bahan-bahan  3 biji mangga  2 sudu besar bijan - digoreng tanpa minyak (optional) Pulut Kukus ...