Bahan-bahan:
4 biji telur ayam di celur dlm air panas
(tips untuk menbuat telor ini .pecah kan telor ke dalam senduk
dan masukan ke dalam air panas yang mendidih)
keluar telor dan asing ke dalam mangkuk
2 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
100gm suhun | direndam hingga lembut
100gm tahu kering direndam hingga lembut
sedkit daun sup dan daun bawang| dihiris
1 kiub pati ayam
1 btg kecil karrot di potong nipis
ubi kentang di potong kecil direbus empuk
Garam dan sedikit serbuk lada sulah
bawang goreng untuk hiasan
Air secukupnya
Cara memasak:
1. Panaskan sedikit minyak dan tumiskan bahan yang ditumbuk sehingga naik baunya.
2. Masukkan lada sulah dan kiub pati ayam.
3. Kemudian tuangkan air dan biarkan mendidih seketika.
4. Apabila mendidih,ubi kentang yg telah direbus empuk, suhun dan tahu kering
5. Masukan telor yg di celur. Hidangkan bersama daun sup,daun bawang dan bawang goreng