BAHAN BAHAN
250GM BUTTERCUP
1/2 TIN SUSU PEKAT
100GM TEPUNG UBI
400 GM TEPUNG JAGUNG
1 SUDU TEH ESEN VANILA
UNTUK HIASAN
COKLAT CHIPS
CARA CARA
1.BUTTER DAN SUSU PEKAT DIPUKUL SEHINGGA SEBATI TETAPI TIDAK PERLU PUKUL LAMA
SANGAT..
JIKA PUKUL LAMA BILA DI BAKAR KUIH AGAK KEMBANG
2.MASUKKAN TEPUNG UBI DAN TEPUNG JAGUNG DAN TELAH DI AYAK SEDIKIT DEMI SEDIKIT.
3.REEN GUNA ACUAN SEMPERIT PECAH 15.JIKA TIADA BOLEH TERAP BENTUK YANG DISUKAI
4.BAKAR PADA SUHU 150c -160c 15MINIT-20 MINIT REEN GUNA API BAWAH SAHAJA.
SUHU KENALAH FOLLOW OVEN MASING2 .
No comments:
Post a Comment