Wednesday, October 23, 2013
Biskut Bunga Cina
Biskut Bunga Cina
Resepi rujukan:Ibu Zai
BAHAN BAHANNYA
1 CAWAN BUTTERCUP
1 CAWAN SUSU PEKAT (reen guna F&N)
4 CAWAN TEPUNG JAGUNG
UNTUK HIASAN
COKLAT CHIPS/CERI MERAH/COKLAT RICE
CARA CARA
1.BUTTER DAN SUSU PEKAT DIPUKUL SEHINGGA SEBATI TETAPI TIDAK PERLU PUKUL LAMA SANGAT..
#JIKA PUKUL LAMA BILA DI BAKAR KUIH AGAK KEMBANG
2.MASUKKAN TEPUNG JAGUNG DAN TELAH DI AYAK SEDIKIT DEMI SEDIKIT.
3.REEN GUNA ACUAN SEMPERIT PECAH 15.JIKA TIADA BOLEH TERAP BENTUK YANG DISUKAI
4.BAKAR PADA SUHU 150c -160c 15MINIT-20 MINIT REEN GUNA API BAWAH SAHAJA.
SUHU KENALAH FOLLOW OVEN MASING2
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Pulut Mangga Thailand
Pulut Mangga Thailand Bahan-bahan 3 biji mangga 2 sudu besar bijan - digoreng tanpa minyak (optional) Pulut Kukus ...
-
Simple saja menu ini.. permintaan dari anak mama..alif..hari sabtu hari rutin kami sekeluarga menbeli belah di supermarket yang terkenal d...
-
Asalamualaikum semua ... Lama sungguh reen tidak menjengah dapur reen ini.. masih kemas cuma sunyi saja ..maaf sangat sangat reen terlalu...
No comments:
Post a Comment