Bahan A
*5biji pisang berangan ( reen guna pisang emas)
*4biji telur
*1cawan minyak
*1cawan gula
*semua blender sehingga hancur
Bahan B
*1 1/2 cwn tepung gandum
*1sdt soda bikarbonat
*1sdt krim of tartar
*ayak bersama
Bahan C
2 sudu besar serbuk koko
Cara
1.Masukkan bahan A kedalam blender.blender halus
2.kemudian masuk kan ke dalam bahan B yang telah diayak.
3.kacau sebati
4.bahagikan 2 bahagian
5.satu bahagian warna asal dan 1 bahagian lagi masukkan Bahan c
6.lenserkn loyang dengan marjerin
7.Bubuh adunan berselang seli sehingga habis boleh taburkan choc chip,coklat rice atau badam
1 comment:
Sekali aje buat kek pisang coklat... tapi bukan lapis coklat, daku belum semahir dikau wahai Reennnn
Post a Comment