CREAM PUFF KASTARD JAGUNG
reen khan7067.blogspot.com
Bahan untuk pastry
50 gm planta
125ml air
1 sudu kecil garam
80gm tepung kek/tepung gandum
1 biji telur
bahan untuk kastard
1 biji telur
150ml susu cair
1 sudu besar susu tepung
2 sudu besar tepung kastard
1 sudu besar jagung krimer
cara untuk menbuat pastry
masak air dan campur planta hingga cair
masuk tepung ,garam.. gaul sebati
rehatkan doh sehingga sejuk campur telur,esen vanila putar dgn kelajuan tinggi hingga adunan kembang
masukkan dlm beg piping.buat bentuk bunga..bakar dlm oven 180c atau sehingga garing
cara memasak kastard
campurkan semua bahan bahan .gaul mesra
masak secara double boil sehingga likat dan kental
sejukkan
3 comments:
salam kak reen,
sdapnya cream puff tu.......nak cuba la nnti.....msti sdap nie......
Sori reen nak tanya lg.selepas doh d masak dan rehatkan masukkn telor .masa memukul tu perlu sampai kembg putih tu ke?
Masa memukul telor dgn doh tu perlu sampai kembg putih ke?
Post a Comment