Tuesday, July 10, 2012

keropok fillet ketam

salam semua .. hari ini bintulu hujan seronok nya alhamduliah.. sambil menemankan anak dara buat homeworknya .. terpangil pangil je nak menbuat kudapan petang hari ini.. sambil sejukkan puding guava itu terus keluarkan fillet ketam ..sambil siat siat satu persatu.. terus anak dara mengending kat bahu ini sambil bertanya mama buat apa?
sambil sambil tangan nya terus juga menolong menyiat2 helaian fillet ketam ini..selesai saja habis reen suruh dia petik daun kari di luar ..
terus la mengoreng caranya mudah sahaja
FILLET KETAM DI SIAT SIAT
TEPUNG BERAS
DAUN KARI 
CILI KERING POTONG KECIL
SEDIKIT GARAM HALUS

FILLET DISIAT SIAT LUMURKAN DGN TEPUNG BERAS GORENG SEHINGGA KUNING MASUK KAN DAUN KARI DAN CILI KERING ..TOSKAN .. SIAP..

seronok juga mengunyah ralit juga mengunyah sebab ada bunyi kruk kruk..azrina terus makan dengan nasi 
terima kasih kawan reen yang sudi berkongsi resepi ini puan ERNIE dari singapore..





5 comments:

Amie said...

Masya-Allah... tak terlintas di fikiran tentang resepi begini! Terima kasih Reen!

REEN KHAN said...

kak amie..mudah dan nyaman..:)

Bicara Kak Noor said...

salam Reen, mesti ranggup snagat keropok ni kan akak pun nak try jugak testing dulu boleh buat utk raya jugak ni kan

rahel said...

Nanti nak buat jugak la..mesti tak cukup klu bust siki2 je kan..

FatihaNur said...

ni utk kudap2 lepas terawih best ni..hihihi

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...