BAHAN UNTUK LAPISAN HIJAU
3 CAWAN SANTAN CAIR
1 CAWAN TEPUNG BERAS
1 SUDU MAKAN TEPUNG JAGUNG
1 SUDU TEH AIR KAPUR
1/2 CAWAN JUS PANDAN + SIKIT PEWARNA HIJAU
GARAM SECUKUP RASA
CARANYA
1.GAULKAN SEMUA BAHAN LAPISAN HIJAU DAN TAPIS
2.KACAU ATAS API SEKEJAP
3.TUANG DLM LOYANG DAN KUKUS 15 MINIT
BAHAN UNTUK LAPISAN PUTIH
4 CAWAN SANTAN PEKAT
1 1/2 CAWAN TEPUNG BERAS
1 SUDU MAKAN TEPUNG JAGUNG
1 SUDU TEH GARAM
CARANYA
1. SATUKAN SEMUA BAHAN KEMUDIAN TAPISKAN
2.KACAU ATAS API SEKEJAP
3.CAKARKAN SEDIKIT PERMUKAAN HIJAU DAN TUANGKAN ADUNAN PUTIH
4. KUKUS SEMULA 15 MINIT LAGI
5. SEJUKAN DAN BOLEH DIHIDANGKAN DENGAN GULA MERAH
BAHAN UNTUK AIR GULA MERAH
2 CAWAN AIR
1 CAWAN GULA MERAH
1 CAWAN GULA PASIR
1 HELAI DAUN PANDAN
*JERANGKAN SEMUA BAHAN HINGGA MENDIDIH KEMUDIAN TAPIS
3 comments:
saya suka ini kuih....
saya share recipe ni yer Reen.. ada masa nak cuba gak.. masehh.. :)
big tq sis,trlaksana jua prmintaaan sy n akn di realitikn resepi ni dgn kadar segera...hiii3 ;-D
Post a Comment