1 cawan minyak jagung atau minyak biasa pun boleh
1 cawan gula
5 biji telor ( cik an guna 4 biji telor sahaja sebab telur besar)
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu besar baking powder (cik an guna 1 sudu teh saja)
1 sudu besar soda (cik an guna 1 sudu teh saja )
1 1/2 cawan pisang emas yang telah dilenyek (10 biji pisang emas)
sedikit esen pisang (cik tukar ke esen vanilla)
Cara cara
-Blender minyak, telur, esen vanilla dan gula sehingga sebati.
-Di dalam mangkuk yang lain ayak tepung gandum bersama baking powder dan soda.
-Masukkan pisang yang di lenyek tadi .gaul mesra
-kemudian masukkan bahan yang di blender tadi .gaul sebati
-Masuk kan dalam bekas pilihan puan puan
-Bakar suhu 190 c - 20 - 25 minit
Hari ahad lepas mood cik an untuk mengambil gambar apam pisang macam tidak mendapat feel yang bagus..gambar2 ini cik an mengambil buat kali kedua untuk menebus ketidak puashati cik an semalam.feel ini kadang kadang kacau ..jiwa kacau ..kurang menjadi apa yang kita plan.
3 comments:
Renn....macam mudah je nk buat...mesti try ni..
senang je nk wat...leh la kite cuba
mudah,simple dan sedap sangat cubala .. berbaloi hehehe ..:)
Post a Comment