Untuk gula hangus
- 3 sudu besar gula...hanguskan dalam loyang...tidak perlu letak air
Bahan bahan
- 5 biji telur
- 1/2 tin susu pekat...
- 1sudu kecil esen vanilla
- sedikit pewarna hijau
- 1 cawan perahan air pandan ( boleh gantikan susu cair )
- 1sudu besar tepung jagung
cara cara
- semua bahan2 itu saya masuk kan dalam blender kemudian tapis.
tuang dlm loyang gula hangus tu.
kukus 20min....tidak perlu tutup loyang dengan aluminium foil sbb
nanti kita nak terbalikkan juga
- setelah masak...biarkan sejuk.kemudian terbalikkan..
masuk kan ke dalam peti ais.. hidangkan semasa sejuk ..
8 comments:
assalam reen nampak sedap pulak ni..acik ambik resepi ye..
salam kak - guna loyang size brapa ya? saya C&P resepi dulu nak try puasa nanti,
acik erna
sila kan .. selamat mencuba .
mala
saya guna loyang 6x6.sahaja je saya terap .. bentuk loe untuk snap gambarnya..
ok kak. thank you. nak kena double la resepi ni. utk puasa nk bg jiran2 sekali.
as,mulaikum..norehan..nak tnya..klu x guna susu cair puding tu jd cam na..klu guna susu cair ngan air pandan tu..jadi cam na pulak..ke blh letak 22 sekali...
annor
sorry lambat reply msj u i dah tgk fb u dah buat n u kata sedap.. mabelles ..tq
O..mama Ezureen rupanya, patutlah wajah seiras. Syabas dengan blog air tangan reen. NZ ingin nak jadi pengikut setia dan akan cuba resepi yg di pamerkan utk di kongsi bersama. Tahniah sebab tidak lokek dgn ilmu memasak dan sudi berkongsi dgn ramai followers. Semuga Tuhan merahmati Puan reen sekeluarga. Amin.
Post a Comment