Thursday, April 28, 2011

Rawa Capati dan Kuah Dhal Kacang Hijau

Rawa capati macam pelik kan.. biasa kita tahu rawa tosai..ermm ini resepi yang saya cipta sendiri tanpa saya sedar menjadi sedap..gabungan idea mencipta dengan suami saya...
Rutin kami sekeluarga malam Tiada menu berunsurkan NASI permintaan suami supaya malam tiada nasi dihidangkan cukup untuk makan tengah hari saja..ok ni bahan bahan untuk rawa capati

Bahan bahan
Tepung Atta setengah peket
Bawang kecil*(tumbuk halus atau di hiris halus)
Halia*(tumbuk halus atau di hiris halus)
Cili Kering( di hiris halus )
Daun Kari ( dihiris halus)
Air suam secukup nya
Garam secukup rasa
1 sudu besar Halba campur

Cara cara
semua bahan bahan di atas masuk kan ke dalam mangkuk.gaul mesra..masuk kan air suam kacau..adunan sedang sedang cair .. lenser kan pan non stick dengan minyak atau butter..layar kan aduanan menjadi seperti menbuat kuih ketayap..

No comments:

Pulut Mangga Thailand

Pulut Mangga Thailand Bahan-bahan  3 biji mangga  2 sudu besar bijan - digoreng tanpa minyak (optional) Pulut Kukus ...