stail lama dan baru. |
* sebiji kelapa muda diparut (dikukus campur secubit garam)
* 2 keping gula melaka (dipotong dadu)
* 300 gm tepung pulut
* secubit garam
* setitik pewarna hijau
* setitik 2 air kapur(untuk mengenyalkan )
* 2 helai daun pandan
cara cara:
1.masakkan air dalam periuk masukan daun pandan.
2.campur kan tepung pulut bersama air menjadi doh masuk kan pewarna hijau
dan 2 titik air kapur
3.bentuk menjadi bulat kecil masuk kan gula melaka yg dipotong dadu
4.masukan kedalam air yang mendidih
5.tunggu sehingga dia terapung di atas angkat
6.golek kan di atas kelapa muda parut yg telah di kukus ..
7.hidangkan dan sedia untuk di makan..
3 comments:
wah!! sweetnya...warna warni....comel sangat... :)
my son's favourite
kegemaran orang tua tua yang tak de gg hehehe sebab x payah gigit main telan je macam mak ngah saya puan hajah siti mariam..
Post a Comment