Spaghetti with Spinach Sauce


  
Bila azrina cuti ada sahaja projek dia nak memasak ..alhamdulillah rina memang ada skill memasak dari kecil seawal dia berumur 10 tahun. rina banyak belajar dari melihat apa yang saya buat  kemudian dia pratikalkan .. dia agak berhati hati pada mula mula sebab dia takut bila mama nya mula bagi ceramah  motivasi .. bila dia  sudah dapat skillnya memang hasil kerja memang sebiji macam arwah nenek nya ..kemas,teliti dan cekap.alhamdulillah  rina mewarisi kepandaian,kecekapan arwah neneknya .
Cuti yang lepas rina plan nak masak spaghetti ..riadah hujung minggu dan merangkap menbeli barang dapur di aeon bukit tinggi,klang.rina mencari bahan bahan untuk projek masaknya..

pilih punya pilih.. mama macam biasa lah berejam kat area buah buah dan sayur.. rina berlegar legar lagi mencari cari bahannya..alif macam biasa lah tempat dia paling suka area ikan dan ayam segar organic,kemudian yang pasti dia akan ambil tembikai ,setiap kali ke aeon  tembikai tembikai.


setelah rina berkung fu di dapur seorang ..taraaa siap lah spaghetti visi hulk hogan kata alif aka ayong rina saja menyakat tapi mama tengok ayongnya makan bertambah tambah.. ..tq anak mama..sedap.bila mama tengok balik resepinya ..hadoii remehnya banyak benar stepnya ..kalau perut lapar menunggu mau pingsan bawah meja makan ini..hihihi.


untuk yang ingin mencuba resepi ini ..reen  link kan resepi ini dari blog yang rina follow hari itu
https://www.errenskitchen.com/spaghetti-with-spinach-sauce/



Comments

Popular Posts