Kek Semolina @ suji

KEK SEMOLINA/SUJI

BAHAN
250 GM MENTEGA
170 GM GULA HALUS
2 SUDU BESAR MADU
4 BIJI TELOR GRED A
100 ML SUSU SEGAR
2 SUDU TEH ESEN VANILLA
170 GM TEPUNG GANDUM
1 SUDU TEH BAKING POWDER
100 GM SEMOLINA / TEPUNG SUJI
SECUBIT GARAM HALUS

CARA
TEPUNG GANDUM DICAMPUR DENGAN BAKING POWDER DIAYAK BERSAMA.
MASUKKAN TEPUNG SEMOLINA /SUJI DAN GARAM HALUS
DALAM BEKAS LAIN MASUKKAN TELOR DENGAN SUSU SEGAR DAN ESEN VANILLA DIKOCOK DAN KEMUDIAN DI TEPIKAN
PUTAR MENTEGA BERSAMA GULA DAN MADU SEHINGGA KEMBANG.
KEMUDIAN MASUKKAN BANCUHAN TELOR,SUSU DAN VANILLA SEDIKIT DEMI SEDIKIT.GAUL MESRA
KEMUDIAN MASUKKAN TEPUNG SIKIT2
ADUN MESRA..LAPIK LOYANG 7 X 7 DENGAN TRACING PAPER
BAKAR SUHU 175 °c 45 MINIT ATAU MENGIKUT SUHU OVEN MASING2
SELAMAT MENCUBA
REEN KHAN SHARIFF

Comments

Popular Posts