Wednesday, October 23, 2013

Biskut Bunga Cina


Biskut Bunga Cina
Resepi rujukan:Ibu Zai

BAHAN BAHANNYA

1 CAWAN BUTTERCUP
1 CAWAN SUSU PEKAT (reen guna F&N)
4 CAWAN TEPUNG JAGUNG


UNTUK HIASAN
COKLAT CHIPS/CERI MERAH/COKLAT RICE

CARA CARA

1.BUTTER DAN SUSU PEKAT DIPUKUL SEHINGGA SEBATI TETAPI TIDAK PERLU PUKUL      LAMA SANGAT..
   #JIKA PUKUL LAMA  BILA DI BAKAR KUIH AGAK KEMBANG

2.MASUKKAN TEPUNG JAGUNG DAN TELAH DI AYAK SEDIKIT DEMI SEDIKIT.

3.REEN GUNA ACUAN SEMPERIT PECAH 15.JIKA TIADA BOLEH TERAP BENTUK YANG       DISUKAI

4.BAKAR PADA SUHU 150c -160c 15MINIT-20 MINIT REEN GUNA API BAWAH SAHAJA.
  SUHU KENALAH FOLLOW OVEN MASING2

No comments:

Pulut Mangga Thailand

Pulut Mangga Thailand Bahan-bahan  3 biji mangga  2 sudu besar bijan - digoreng tanpa minyak (optional) Pulut Kukus ...