Tuesday, April 9, 2013

Chocolate Hershey's Pavlova




Bahan bahannya
4 biji putih telur
1 sudu besar lemon jus
120 gm gula halus
2 sudu besar serbuk coklat Hershey's
1 sudu besar tepung jagung
1 sudu kecil emulco coffee

cara caranya
-pukul putih telur bersama gula bersama serbuk coklat hershey's sehingga kembang dan ringan
-setelah kembang
-tapiskan serbuk coklat hershey's bersama tepung jagung.
-gaul sebati guna spatula masukkan emulco coffee
-panaskan oven suhu 150'c selama 10 minit sebelum proses membakar
-turunkan suhu kepada 100-120'C ketika hendak membakar..
-10 minit api bawah dulu .kemudian api atas bwh..
-bakar dlm loyang yang dialas baking paper.selama 1 jam atau sehingga garing..
-suhu 100-120'c..api atas bawah.bergantung pada oven masing masing
-biar sampai sejuk di dalam oven..
-siap hiaskan dengan fresh cream dan buah buah segar mengikut kegemaran masing masing
-selamat mencuba

3 comments:

babylola2u said...

adoiiii..nak giler tgk gambar ni la kak..ce post cket kat saya. bergelora tekak, perot dan minda. hishhhhh

babylola2u said...

adoiiii..nak giler tgk gambar ni la kak..ce post cket kat saya. bergelora tekak, perot dan minda. hishhhhh

Delima Zamrud said...

Isk isk isk D5 teringin sgt2 nk cuba buat pavlova nie but lom ader rezki lg hehhe tgk gambar pun dah terliur huhuhuhu ...

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...