Sunday, February 5, 2012

Ketam Goreng Stail Portugis


BAHAN-BAHANNYA
4 ekor ketam di bersihkan
1/4 cawan minyak masak
Air perahan dari 1/2 biji limau nipis
1/2 sudu besar kicap pekat
Garam Gula
BAHAN-BAHAN YANG DIKISAR
4/6 tangkai cili merah
4 biji buah keras
8 ulas bawang merah kecil
1 batang serai di hiris halus halus
1/2 sudu teh belacan
1 sudu besar cili serbuk
2 helai daun limau purut

CARA-CARA MENYEDIAKANNYA
1. Panaskan minyak masak di dalam kuali dan tumis bahan kisar di atas api kecil sehingga wangi.
2. Masukkan air limau nipis, kicap,
3.masuk kan ketam ..
4.rasakan garam gula ..dengan selera puan2
5.tutup periuk supaya cepat masak dan kacau mesra . sedia untuk dihidang kan
SELAMAT MEMCUBA

2 comments:

wanie said...

salam perkenalan...nmpak menarik..nti waniey nak try buat ler...blh kita tkar2 link...sya ni masih bru dlm blog ni..

REEN KHAN said...

salam perkenalan juag dari saya ..selamat mecuba ...

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...