Friday, October 21, 2011

Puding jagung bersos kastard

Bahan untuk puding jagung

1peket agar agar kering

110ml air

1 1/2 cawan gula

1 cawan susu cair

1 sudu teh esen vanilla

1 sudu teh pewarna kuning

1/2 tin cream jagung

cara memasak puding jagung

1.campur air dan agar agar masak sehingga a agar agar hancur

2.masukkan gula,kacau sehingga gula larut

3.masukan susu cair dan pewarna kuning kacau sebati

4.angkat dan tapis

5.masukkan jagung cream ke dalam acuan dan tuangkan aduanan agar agar sehingga habis.

6.sejukkan

7.hidangkan denagankuah kastard sedap dimasak dengan kismis,ceri,laici dan badam.

Bahan untuk kuah kastard

2 sudu besar tepung kastard

1 biji kuning telor sahaja

1/2 tin susu cair

2 gelas air

5 sudu besar gula

sedikit garam

Cara memasak kuah kastard

1.campur semua bahan gaul sebati dan tapis.

2.masak dengan api yang sederhana

3. kacau sehingga meruap.

4.sejukkan terlebih dahulu..

No comments:

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...