Sunday, May 1, 2011

Roti Jala Tikar ZAM ZAM ALAKAZAM..

Jom kita cuci mata melihat tikar terbang saya zam zam alakazam.. semalam roti jala berwarna hijau kuning ni dijala oleh suami saya.. pagi ini pulak warna purple dan pink di jala oleh anak bujang saya.. wow semua nak tunjuk skill menjala..
Roti Jala ini sedap di makan bersama kuah kari daging atau kari ayam ..kalau cecah dengan serawa durian perghh lagi sedap..seronok nya menjala dengan 2 warna yang berbeza..
ROTI JALA ZAM ZAM ALAKAZAM
Bahan-bahan
2 cawan tepung gandum
1 cawan santan pekat
1 1/2 air
garam secukup rasa
2 warna yang berbeza
1 biji telor
Cara
Blend kesemuanya.
tapiskan adunan supaya tidak berketul2
 bahagikan 2 bahagian
.warnakan 1 bahagian warna yang berbeza dan 1 bahagian lagi warna yang lain
 masuk kan kedalam botol muncung 3
 1 botol picit secara melintang di atas non-stick pan
  1 botol  lagi warna yang berbeza picit secara menegak
selamat mencuba
.JIKA BERMINAT SILA SMS/WHATSAPP SAYA  014 646 1210 (PUAN REEN)

18 comments:

nonierahman said...

akak buat roti jala guna botol muncung 3 tue ye?hebatla..berapa harga 1 botol?

Norehan Shariff said...

nonie...akak ada send email..pricenya

mentari merah said...

salam norehan...tolong inbox sya bpe harga botol tu? nak oder kat u le boleh tak?
razisuzana@yahoo.com

Norehan Shariff said...

mentari merah sms saya di no 014 646 1210 untuk maklumat lanjut..

..::tarabozu::.. said...

salam..
please inbox me berapa rega botol tu..
cam menarik jer..
tarabozu@yahoo.com.my

Norehan Shariff said...

tarabozu:saya dah email pada saudari..pls check ok

nonie said...

cantiknya.....brp rm berminat jugak

Norehan Shariff said...

nonie :sila sms saya kembali 014 646 1210

supernai said...

salam,tlg emailkn harge sebotol. mak sy terbekenan pulak.hehe

nashemo_90@yahoo.com

Norehan Shariff said...

supernai.. add sis kat FB atau sms sis ..014 646 1210

Anonymous said...

pls email saya price botol roti jala...hope ada stok lg..termasuk kos pghantaran di kelantan.

pesona019@yahoo.com.sg

rehan said...

slm...nk tau harga botol tu berapa?mmg berminat ni..

Anonymous said...

berapa harga botol tu?mmg berminat ni

Suhaida Hassan said...

comelnyaaaaaaa !!! <3

Anonymous said...

salam, akak saya nk tanya bera harga acuan roti jala nie saya berminat nak beli la..

S.A.Z.A.I.N.O.O.R84 said...

salam,
maaf nak tanye...kalau saya berminat nak beli botol muncung 3 tue brape harganya ya?...tQ... :)

Anonymous said...

nk cuba esok insallah

zar zareny said...

Botol muncung 3 udah dibeli...
Resepi sudah dibelek..
Penyakit M datang bergolek2..
Kantoiiiiiii...

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...