Sunday, April 3, 2011

Puding Jagung

Pencuci mulut yang paling simple dan mudah.
Paling sedap kita menikmati time puding jagung ini sejuk,
Waktu kecil2 dulu puding ini paling saya suka sebab sebelum makan korek2 dulu cari butir2 jagungnya dulu.
Terasa nak makan petang ini.jadi operasi menbuat sebelum masak tengah hari.Jom kita tengok apa bahan bahan nya:


kalau nak tahu resepi klik link kat bawah ni slmt mencuba...

BAHAN BAHAN NYA:-

1 CAWAN TEPUNG KASTARD
1 CAWAN GULA
4 CAWAN SANTAN(saya gunakan serbuk santan je 1 peket jadi kan 4 cawan santan)
6 SUDU BESAR JAGUNG KRIM

CARA NYA:
Campurkan semua gaul sehingga x berkental.masuk kan dalam periuk .masak dengan api yang sederhana
kacau sehingga berkilat .masuk kan dalam acuan atau loyang.sejuk kan dulu.DAH SIAP!! senang kan?









3 comments:

eyda said...

emmm kslo guna jagung dari kebun macm ner yer?

Norehan Shariff said...

eyda:maksud eyda..yang segar punya ke?klu buat pengat bubur saya just potong isi nya dah kaup pakai sudu pd btg nya..klu nak buat puding jagung saya kukus dulu baru buat puding jagung.

Anonymous said...

salam slmt pg reen sy shahrul bariah dr slgor nk blik acuan roti jala cm mne

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...