Wednesday, April 20, 2011

Kastard Peach

Lebihan buah peach tidak tahu nak buat apa..maka jadi la kastard peach rasa manis dan masam masam ok la sedap makan semasa kastard peach ini sejuk..Jom kita tengok bahan bahannya.

BAHAN BAHAN
1 CAWAN TEPUNG KASTARD
1 1/2 CAWAN GULA
1/2 CAWAN BUAH PEACH YANG DI BLENDER HALUS
1/2 CAWAN BUAH PEACH DI HIRIS HALUS
4 CAWAN SANTAN (1 PEKET SANTAN SERBUK)


CARA CARA

SEMUA BAHAN DI ATAS DI CAMPUR DAN DI GAUL MESRA .MASAK DENGAN API YANG SEDERHANA SEHINGGA BERKILAT MASUK KAN BUAH PEACH YANG DIHIRIS.KACAU RATA.TUTUPKAN API.MASUKAN KE DALAM LOYANG ATAU ACUAN.


No comments:

Pulut Mangga Thailand

Pulut Mangga Thailand Bahan-bahan  3 biji mangga  2 sudu besar bijan - digoreng tanpa minyak (optional) Pulut Kukus ...