Monday, June 11, 2012

kek pisang lapis coklat


Bahan A
*5biji pisang berangan ( reen guna pisang emas)
*4biji telur
*1cawan minyak
*1cawan gula
*semua blender sehingga hancur

 Bahan B
*1 1/2 cwn tepung gandum
*1sdt soda bikarbonat
*1sdt krim of tartar
*ayak bersama

Bahan C
2 sudu besar serbuk koko

Cara
1.Masukkan bahan A kedalam blender.blender halus
2.kemudian masuk kan ke dalam bahan B yang telah diayak.
3.kacau sebati
4.bahagikan 2 bahagian
5.satu bahagian warna asal dan 1 bahagian lagi masukkan Bahan c 
6.lenserkn loyang dengan marjerin
7.Bubuh adunan berselang seli sehingga habis boleh taburkan  choc chip,coklat rice atau badam
8.Bakar selama 40 minit suhu 170c ..atau mengikut oven masing

1 comment:

Amie said...

Sekali aje buat kek pisang coklat... tapi bukan lapis coklat, daku belum semahir dikau wahai Reennnn

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...