kek pisang lapis coklat


Bahan A
*5biji pisang berangan ( reen guna pisang emas)
*4biji telur
*1cawan minyak
*1cawan gula
*semua blender sehingga hancur

 Bahan B
*1 1/2 cwn tepung gandum
*1sdt soda bikarbonat
*1sdt krim of tartar
*ayak bersama

Bahan C
2 sudu besar serbuk koko

Cara
1.Masukkan bahan A kedalam blender.blender halus
2.kemudian masuk kan ke dalam bahan B yang telah diayak.
3.kacau sebati
4.bahagikan 2 bahagian
5.satu bahagian warna asal dan 1 bahagian lagi masukkan Bahan c 
6.lenserkn loyang dengan marjerin
7.Bubuh adunan berselang seli sehingga habis boleh taburkan  choc chip,coklat rice atau badam
8.Bakar selama 40 minit suhu 170c ..atau mengikut oven masing

Comments

Amie said…
Sekali aje buat kek pisang coklat... tapi bukan lapis coklat, daku belum semahir dikau wahai Reennnn

Popular Posts