Wednesday, September 28, 2011

Kuih Bakar Kemboja

Resepinya 1 cawan gula 1 cawan jus pandan 2 cawan tepung gandum 2 1/4 cwan santan pekat 2 sudu kecil butter 3 biji telur 1/2 sudu kecil garam pewarna hijau bijan esen vanilla (saya x letak pun) Cara-cara campurkan semua bahan. blend sampai sebati.kemudian tapis masukkan 2 sudu kecil minyak dlm loyang . panaskan loyang dlm oven. bila minyak dah panas, masukkan adunan tadi, taburkan bijan. bakar @180c sampai brown atau garing

6 comments:

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Salam reen.mesti lemak manis ni kan??

Norehan Shariff said...

wsalam puan ros
lemak lemak manis ..lembut je kuih ni try la puan ros berbaloi2 tau :)

rahel said...

Salam Reen,tentu wangi kuih bakar ni kan? Rahel lum pernah lg wat ni...

Idzura Cup Cakes said...

ok thanks ek..zura nak try buat la...2 1/4 santan tu ..agak2 sukat cam na ek...

Norehan Shariff said...

rahel.. try la senang je belender ..tapis dan bakar ..:)

Norehan Shariff said...

puan Idzura
saya guna kan cup penyukat dah siap sedia ada ukuran untuk 1/4 .. senang guna cup penyukat tu ..

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...