Friday, June 17, 2011

APAM COKLAT PISANG


bahan bahan nya
2 cwn tepung gandum*
2 sudu makan serbuk koko*
1 sudu teh soda bikarbonat*
1 sudu teh baking powder* semua bahan diayak bersama
1 sudu teh garam
1 cwn pisang emas yang dilecek
1 cwn minyak masak
1 1/2 cawan gula
2 biji telur (dipukul)

Cara-cara

1)Panaskan kukusan.

2) Masukkan bahan yang telah diayak ke dalam mangkuk.
3) Masukkan bahanbahan yang tidak diayak ke dalam adunan tadi. Gaul sebati.
4) Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
5) Kukus selama ½ jam atau sehingga masak.

##pastikan air kukusan tidak jatuh ke dalam loyang semasa mengukus untuk mengatasinya bungkus penutup pengukus dengan kain .

2 comments:

norlie said...

cantiknya apam pisang ni..

Norehan Shariff said...

terima kasih norlie..:)

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...