Tuesday, June 14, 2011

langkah demi langkah cara cara menbuat kuih jala tikar zam zam alakazam

Apa yang puan perlu buat sediakan aduan seperti biasa aduan kuih jala ..cuma perlu pekatkan sedikit aduan supaya senang semasa dipicit  di atas non-stick pan.buat dua aduan yang berlainan warna contoh seperti diatas satu botol berwarna merah jambu dan botol yang kedua berwarna biru muda.
langkah kedua: guna botol pertama.(warna biru)picit  secara melintang sebanyak lima kali mengikut besarnya non-stick pan puan.guna kan api yang sederhana supaya masaknya serata.
langkah ke tiga:guna botol ke dua (warna merah jambu) picit secara menegak sebanyak 5 kali.tunggu sehingga kuih jala ini betul betul masak dan sedikit garing.dan boleh di angkat.
langkah ke empat: lipat kiri dan kanan kemudian gulung ketat.hasil nya pasti puan akan tersengih lebar sampai ke telinga sebab cantik kemudian sayang nak makan..dok la belek belek seperti saya.. sebab cantik sangat jadi sayang.. hehehehe rasa rasa macam saya nak frame kan.
Ini la hasil roti jala zam zam ala kazam ..
BOTOL ACUAN INI SAYA ADA JUAL SECARA ONLINE SILA HUBUNGI SAYA JIKA BERMINAT: 

NO H/P: 014 646 12 10
FACEBOOK : http://www.facebook.com/reenkhan7067

7 comments:

Ummi said...

Assalam Reen, salam kenal dari Kuantan...Waaah ada jual botol roti jala ni eh? Berapa harga sebotol? Kira camne, sekali dgn duit pos...Akak dah ada 1 pemberian kawan, igt nak cari gak la 1 lagi..hehe

Norehan Shariff said...

wsalam Ummi.. salam kenal jua dari bintulu sarawak.. saya jual on9 botol itu ..klu ummi berminat tolong sms saya reen 014 646 1210..

♥yaya budak suka embun♥ said...

cantik betul..:D

qasehsutracinta said...

Assalamualaikum Reen , Akak berminat untk membeli botol roti jala . tolong beri acc dan harge pada akak . Terime Kasih !

REEN KHAN said...

qaseh
wslm tolong sms akak ye 014 6461210
supaya akak bole beri detail yang lebih lanjut

Anonymous said...

ok kak da faham cara nya mche...qaseh eena

Ieka Sakri said...

nak beli mcm mana ni. 0193687590

kongsiresepi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...